Kotka Koskipuisto Siikakoski

Koskipuisto

Erämaahenkinen Koskipuisto esittelee Kymijoen kuohuvia koskia ja kaunista jokirantaluontoa. Koivulan kaupunginosassa sijaitseva puisto alkaa pohjoisessa Koivukosken padosta ja voimalaitoksesta ja jatkuu joen vartta etelään aina Kokonkoskelle saakka, jossa joki haarautuu.

Koskipuistossa on keväisin polun varrella runsaasti valkovuokkoja.
Koskipuiston reitin varrella on keväisin runsaasti valkovuokkoja.

Puisto ei ole ainoastaan luontokohde, vaan matkan varrelta löytyy myös jokirantaan ulottuva, maan vanhimpiin kuuluva golfkenttä. Kentällä on kuusi väylää, joilla voi pelata ilman green cardia pientä maksua vastaan.

Siikakosken varrella on luontopolku ja rantaan ulottuvia laitureita. Laiturilla voi kulkea myös liikuntaesteiset.
Siikakosken varrella on luontopolku ja rantaan ulottuvia laitureita. Polulla ja laitureilla voivat myös liikuntaesteiset kulkea.

Koskipuisto on unelmapaikka kalastajille. Pitkät kalastuslaiturit kulkevat joen rantaa pitkin ja laiturin vieressä on taukopaikka grillikatoksineen. Osa laitureista on rakennettu niin, että niillä pääsee kulkemaan myös liikuntaesteiset. Kalastajat ja muut puistossa kävijät voivat virkistäytyä paitsi taukopaikoissa myös kahvila Villa Munkholmassa. Kahvilan edustalla voit ihailla kuohuvaa Siikakoskea sekä kosken keskellä olevaa Munkkisaarta. Nimi Munkkisaari tulee siitä, että saarella on ortodoksimunkkien pystyttämä pieni rukoushuone, tsasouna.

Siikakosken kuohuja ja kuvan oikeassa laidassa pilkottaa Munkkisaaren maja, eli Villa Munkholma.
Siikakoskella on komeat kuohut etenkin keväisin. Kuvan oikeassa laidassa pilkottaa Villa Munkholma, myös Munkkisaaren majana tunnettu kahvila.

Munkkisaaren eteläpuolella on arboretum eli puulajipuisto, joka esittelee noin 90 erilaista puulajia. Arboretumin läpi kuljettuasi avautuu joen varrella tasainen hiekkaranta, joka on joen kuohuista suojassa olevassa poukamassa. Ranta houkuttelee pulahtamaan viileään veteen, ennen kuin matka jatkuu Jokipuiston luonnonsuojelualueella. Natura-alueella on arvokasta luontoa kuten suojeltuja koskia ja jalopuumetsikkö mutta tarkkasilmäinen saattaa löytää myös alueen suojeltuja muinaisjäännöksiä kuten historiallisia kalliohakkauksia ja puolustusvarustuksia.

Perhokalastaja seisoo joessa
Kymijoki on perhokalastajien suosiossa. Joen varrella on myös kalastajille tarkoitettuja laitureita.