Kotka

Veneessä Lapsi

Tervetuloa seikkailuun

Teollisuus- ja satamakaupunkina tunnettu Kotka yllättää ainutlaatuisella yhdistelmällään puistoja, luontoa ja kaupunkikulttuuria. Kotkan kansallinen kaupunkipuisto kertoo kaupungin tarinaa siitä, kuinka se meren ja joen antimien varaan syntyi aluksi linnoitus- ja rajakaupungiksi ja myöhemmin muuttui moni-ilmeiseksi satamakaupungiksi.  

Yllä olevan videon kautta pääset huimalle virtuaalimatkalle Kotkan kansalliseen kaupunkipuistoon. Mikset kuitenkin tutustuisi upeisiin maisemiin myös paikan päällä? Poimi tästä parhaat vinkit ja suuntaa Kotkan kansalliseen kaupunkipuistoon!

Kotkan merellisestä luonteesta kertoo jo se, että kaupungin keskusta sijaitsee saarella. Keskustassa voit nauttia paitsi kauppojen ja ravintoloiden tarjonnasta myös kulttuurista ja Suomen hienoimmista puistoista.

Sapokan Vesipuistossa oleva vesiputous pitää lahden veden raikkaana ja on lisäksi komea katseenvangitsija.

Heti kaupungin edustalta alkaa saaristo, joka tarjoaa valloittavia luontokokemuksia ja jossa lukuisat linnoitusrakennelmat kertovat monivaiheisesta menneisyydestä. Vaikkei sinulla olisi omaa venettä pääset saaristoon yhteysaluksilla.

Varissaaressa pääset tutustumaan saaristoluontoon ja historialliseen linnoitukseen. Saari on aivan keskustan tuntumassa, vain 10 minuutin venematkan päässä.

Kaupungin läpi virtaava Kymijoki on vuosisatojen ajan tarjonnut elannon alueen asukkaille. Myös Venäjän keisari Aleksanteri III ihastui Kymijokeen ja vietti täällä kesiä kalastellen. Kymijoen kuohuissa kalastetaan myös tänä päivänä. Kymijoen rannoilla voit nauttia rikkaasta jokirantaluonnosta vaikka et kalastaisikaan.

Langinkosken kuohuava vesi.
Kymijoki virtaa läpi kaupungin. Kuvassa on Langinkosken kuohuja.

1700-luvun lopulla Venäjän ja Ruotsin raja kulki Kymijokea pitkin. Rajanveto jatkui ja Kotkan edustalla käytiin lopulta Pohjoismaiden suurimmat meritaistelut. Sotahistoriasta muistuttavat paitsi linnoitukset myös meren pohjassa lepäävät lukuisat sotalaivojen hylyt. Merikeskus Vellamon näyttelyissä pääset tutustumaan alueen historiaan ja hylkyihin ilman sukelluspukua.

Merikeskus Vellamo ilmasta
Merikeskus Vellamo pitää sisällään Suomen Merimuseon, Kymenlaakson museon sekä Merivartiomuseon. Museoiden vetonaula on Vellamon edustalla oleva jäänmurtaja Tarmo, johon pääsee tutustumaan kesäisin.

Kotkassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Vain reilun tunnin automatkan päässä Helsingistä itään ja olet perillä. Tervetuloa!