Akvaariotalo Maretarium Kotka

Akvaariotalo Maretarium

Tunnet varmaan ahvenen ja hauen, ehkä myös kampelan ja ankeriaan. Mutta erotatko sorvan särjestä, pasurin sulkavasta tai taimenen lohesta? Tiedätkö millaisia kaloja ovat törö, turpa, mutu ja suutari? Maretariumissa tapaat suurimman osan suomalaisista kalalajeista ja pääset tutustumaan suomalaiseen vesiluontoon.

Piikkimonni
Akvaariossa uiskenteleva piikkimonni.

Maretariumissa on noin 60 kalalajia ja kalayksilöitä yhteensä noin 1700. Kalat asuvat 22 altaassa, joissa on vettä yhteensä 700 000 litraa . Niissä kalat elävät Suomen vuodenaikojen mukaan ja tiettyinä ajankohtina on mahdollista nähdä kalojen kutevan. Helmikuussa kutevat mateet, keväällä mm. nahkiaiset ja ahvenet, kesällä piikkikalat ja kuhat, loppuvuodesta taimenet ja lohet. Maretariumin lajisto vaihtelee hieman vuodeaikojen mukaan ja kalojen lisäksi näet altaissa mm. rapuja ja kesäkaudella myös vesiliskoja ja sammakoita.

Akvaarion kaloja on kiehtovaa seurata.

Suurin Maretariumin altaista on sylinterimäinen Itämeri-allas. Sen vesisyvyys on seitsemän metriä, mikä on sama kuin Suomen järvien keskisyvyys. Itämeri-altaan kattona on taivas. Auringon valo pääsee tunkeutumaan syvälle altaaseen ja niinpä siinä kasvavat monenlaiset rihmamaiset levät. Levien annetaankin kasvaa altaan seinämillä, sillä niiden suojissa elää pikku vesiötököitä, jotka ovat sopivaa ravintoa altaan pienemmille kaloille. Kesä- heinäkuussa voit nähdä sukeltajan ruokkivan Itämeri-altaan kaloja päivittäin klo 15.