Turku

Turun kansallinen kaupunkipuisto on kaupungin viher- ja virkistysverkoston arvokkain ydin, joka sykkii kaupunkikulttuuria ympäri vuoden. Se on myös ainulaatuinen asuinympäristö ja uniikki toimintaympäristö yrityksille.

Turun kansallinen kaupunkipuisto on noin 15 km upeita maisemia Airistolta Kuralan elävän historian kylään saakka. Puiston ytimenä on historiallinen Aurajoki-miljöö ja ihastuttava Ruissalon saari. Kaupunkipuistoon kuuluvat lisäksi mm. Ylioppilaskylä, Yliopistonmäki, Vanhakaupunki ja kukkulapuistot.

Turun kansallinen kaupunkipuisto perustuu kaupungin historialliseen asemaan Suomen vanhimpana kaupunkina, Itämeren kaupunkina sekä hallinnon, kirkon, tieteen, kaupan ja teollisuuden keskuksena.

Herkkujen helminauha

Turun kaupunkipuisto kokoaa yhteen kaupungin parhaat palat yhdeksi kokonaisuudeksi. Kaupunkipuistosta löydät aina uutta nähtävää ja koettavaa olitpa sitten kiinnostunut kaupunkiseikkailusta, luonnon ihmeistä, arkkitehtuurista, kaupunkiekologiasta, taiteesta, gastronimiasta, ötököistä tai kulttuurielämyksistä. Kaupunkipuisto on Turun suosituin lenkki-, treffi- ja piknikympäristö.

Aurajoki Teatterisillalta yläjuoksun suuntaan. Kuva Turun kaupunki Samuli Saarinen 2020.

Suomen kuudes

Turun kansallinen kaupunkipuisto on Suomen kuudes kansallinen kaupunkipuisto. Puisto avattiin virallisesti 2013, mutta upea kokonaisuus perustettiin jo vuonna 2011 Turun ollessa Euroopan kulttuuripääkaupunkina.