Katariinan Meripuisto Kotkassa, ankkuri

Katariinan Meripuisto

Kotkansaaren eteläisimmässä kärjessä sijaitsee Katariinan Meripuisto, joka on yksi kaupungin suosituimmista puisto- ja ulkoilualueista. Yli 20 hehtaarin suuruisesta puistosta avautuvat hulppeat merimaisemat ja kirkkaana päivänä voi nähdä jopa Suursaaren. Suursaari, joka nykyään kuuluu Venäjälle oli entisaikaan suomalaisten suosittu lomanviettopaikka. Monipuolisessa puistossa voi paitsi ulkoilla myös viettää aikaa erilaisten aktiviteettien parissa – levähtää piknikillä tai seurata lintutornista lintujen muuttoa.

Katariinan Meripuistossa kaksi ulkoilijaa koiriensa kanssa. Puisto on vehreä ja täynnä kukkia, taustalla näkyy meri.
Monipuoliset puitteet ja komeat maisemat houkuttelevat ulkoilijoita.

Puiston keskiössä on laaja nurmialue, joka on vapaasti käytettävissä auringonottoon, pallopeleihin tai vaikkapa leijan lennättämiseen. Puistossa on runsaasti leikki- ja kuntoiluvälineitä, jotka soveltuvat eri ikäisille. Vauhdikasta menoa kaipaaville on puistossa skeittiramppi ja pooli, sekä noin 38 metriä pitkä Pump track -rata.

Katariinan Meripuiston leikkitelineitä
Katariinan Meripuistossa on erilaisia leikki- ja kiipeilytelineitä – myös aikuisille tarkoitettuja.

Puisto soveltuu myös rauhallisempaa ajanvietettä kaipaaville. Ympäri puistoa on kivisiä piknik-pöytiä joiden yhteydessä on kaikkien vapaasti käytettäviä grillejä. Puistosta löytyy penkkien lisäksi lepotuoleja ja riippumattoja. Puiston uloimmassa kärjessä on rakennettu luoto, johon pääsee siltaa pitkin. Luodolla voit hiljentyä meren äärelle tai tutkia siellä lepäävää, 1800-luvun purjelaivasta peräisin olevaa ankkuria. Luoto on lisäksi virallinen tuhkansirottelupaikka.

Puistossa sijaitsevat majakoiden pienoismallit
Puistossa on suomalaisten majakoiden pienoismalleja.

Historiasta kiinnostunut voi tutustua Ruotsinsalmen merilinnoituksen päälinnoitukseen Fort Katariinaan, jonka muureja on viimeiset vuodet kunnostettu Museoviraston ja kaupungin toimesta. Puistossa ja lähialueilla kiertelee Katariinan polku, joka esittelee linnoituskaupungin ajoilta olevia raunioita ja paikkoja.

Suojeltu tervaleppälehto on kuin satumetsä. Lehdossa on myös linnoituksenaikaisia raunioita.

Puiston laidalta löydät suojellun tervaleppälehdon, joka on kuin satumetsä. Linnut ja oravat tulevat hyvin lähelle ja odottavat kulkijalta herkkupalaa.

Puisto on palkittu mm. ELCA:n Trend Award sekä Vuoden Ympäristörakenne palkinnoilla vuonna 2012. Vuonna 2019 sai puisto Green Flag Award- tunnuksen.