Hietasalo – levitä piknikvilttisi rannalle, viilenny Kallavedessä ja vilkuta veneilijöille!

Pakkaa eväät mukaan ja suuntaa kesällä Kuopion satamasta sisävesiristeilijällä piknikille Hietasalon saareen. Hietasalo on erinomainen päiväretkikohde ja siellä onkin käyty virkistymässä ja nauttimassa luonnosta sekä upeasta hiekkarannasta jo yli 100 vuoden ajan. Hietasalo sijaitsee noin 5 km päässä matkustajasatamasta.

Hietasalon saaressa on noin 100 m2 kota, laavu, puuliiteri, keittokatos sekä useita nuotiopaikkoja, jotka ovat vierailijoiden käytössä ympäri vuoden. Lisäksi alueella on noin kahden kilometrin pituinen polkureitti, jonka ääreltä pääsee nauttimaan saaren vehreästä luonnosta.

Kesäiselle saarivierailulle kannattaa ottaa mukaan uima-asu, sillä monen mielestä parasta Hietasalossa on siellä sijaitseva suuri hiekkaranta ja loistavat uintimahdollisuudet.

Hietasalon kota on esteetön. Kodalle vievälle reitille johtaa laivalaiturilta alkaen noin 70 metrin pituinen kulkusilta ja kodan läheisyydessä on myös esteetön kuivakäymälä. Rantautumisen esteettömyyteen vaikuttaa Kallaveden korkeus, joten tarkastathan tilanteen saareen liikennöivältä laivayhtiöltä.

Hietasalo on osa Kallavettä halkovan pitkän hiekkaharjun näkyvää osaa, johon kuuluvat myös Väinölänniemi sekä Iivarinsalo.

Kuopion Hietasalon saaren kulkusilta.
Kuva: Kuopion kaupunki