Meripuisto

Kokkolan merellisin ja suosituin puistoalue sijoittuu Vanhasatamanlahteen, aivan merenrantaan. Meripuisto yhdistää Kokkolan keskusta-alueen merelle Suntin vesistön vartta kulkevan kevyen liikenteen reitistön myötä.

Meripuisto toimii yhdyspisteenä myös merialueille. Jenny-laiva liikennöi Meripuistosta käsin Kokkolan saaristoon Tankarin majakkasaarelle. Tankarin majakkasaari on yksi kansallisen kaupunkipuiston etäisimmistä pisteistä.

Meripuiston uimaranta.

Leikkiä ja lähiliikuntaa

Meripuisto on aktiivinen, koko perheen oleskelupaikka. Puistosta löytyy uimaranta, leikkipaikka, frisbeegolf-koreja, skeittipaikka ja paljon oleskelutilaa. Talvisin jäätilanteen salliessa merenlahti muuttuu luistelijoiden ja hiihtäjien unelmaksi.

Meripuisto koki vuonna 2020 täydellisen remontin. Puistoon rakennettiin lähiliikuntapaikka, joka sisältää mm. ulkokuntosalin ja monikäyttöisen keinonurmen. Puistoon on tulossa myös padel-kenttiä.

Viihtyvyydestä huolehtivat päivitetty leikkipaikka ja uusi juhlapaikka, josta löytyy 9 metriä pitkä juhlapöytä grilleineen, erillisiä grillauspaikkoja ja oleskelulaituri. Tunnelmaa luo galaksi-valotaideteos.

Alueella on myös ravintolapalveluita.