Porvoo

Lue ja ihastu

Elämyksiä
Porvoo

Merkittävät kohteet

Porvoon kansallisessa kaupunkipuistossa on 22 merkittävää kohdetta, jotka kertovat Porvoon historiasta, kartanoista, kaupunkiluonnosta sekä vesialueista ja saaristosta.Tutustu kohteisiin Porvoo.fi-sivustolla:

Jatka lukemista
Tarinat
Porvoo

Tarinoita Näsinmäeltä

Näsin puistometsä vastapäätä Vanhaa Porvoota on ollut 1700-luvulta saakka suosittu virkistyskohde. Puistometsän rinteiltä ja Näsin kiveltä on komeat näköalat kaupunkiin ja jokisuistoon. Näsin kartano omaperäisine asukkaineen kiehtoo ihmisten mieltä ja Suomen vanhimpiin hautausmaihin kuuluva Näsin hautausmaa on kaunis vierailukohde ja…

Jatka lukemista
Historia
Porvoo

Historia on läsnä kaikkialla

Porvoonjoen suulla on ollut asutusta pronssikaudella ja kauppapaikka jo rautakaudella. Keskiajalla rakennettiin muinaislinna ja kirkko, jonka ympärille kaupunki alkoi kasvaa. Vanhassa Porvoossa kuljetaan keskiajalta peräisin olevilla kaduilla ja kujilla. Suurin osa komeista kivitaloista ja viehättävistä puutaloista on 1700- ja 1800-luvulta….

Jatka lukemista
Henkilöt
Porvoo

Porvoolaisia kautta aikojen

Porvoossa on asunut kuuluisuuksia kaikkina aikoina, kuten Johan Ludvig ja Fredrika Runeberg, Albert Edelfelt ja Ville Vallgren. Entä oletko kuullut sinapistaan kuuluisasta frysari Harry Gustafssonista tai Huldasta, kauppiaan kotiapulaisesta? Löydät merkkihenkilöitä ja muita legendaarisia porvoolaisia tutustumalla tarinoihin.

Jatka lukemista
Historia
Porvoo

Kartanoelämää

Porvoon seudun kartanoiden puistot ja puistometsät ovat olleet suosittuja vapaa-ajanviettopaikkoja 1800-luvulta lähtien. Kaupunkipuiston alueella olevista kartanorakennuksista ovat jäljellä Näsin, Haikon ja Stensbölen kartanot ja huviloista Villa Wilhelmsberg.

Jatka lukemista